vrijdag, 20. juli 2007 - 14:33

Amsterdam Fashion Week van start

Amsterdam

Met de verhuizing naar het Museumplein moet de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) onder de aandacht komen van een groter publiek. Dat lijkt een goede keuze, want de animo daarvoor neemt toe; en de locatie blijft niet beperkt tot het Museumplein. De modeweek komt in hoe langer hoe meer vormen tot leven.

De basis van het mode-evenement bestaat, net als voorgaande jaren, uit modeshows voor mensen die werkzaam zijn in de modewereld. Maar naast de shows van ontwerpers als Joline Jolink, Daryl van Wouw en Monique Col lignon groeit het aantal evenementen voor het ‘gewone' publiek.

Tijdens voorgaande edities werd dit openbare programma, onder de naam ‘Laundry Days' ook al georganiseerd, maar deelname daaraan door bedrijven en instellingen was nog niet eerder zo populair: dit jaar telt het off schedule programma maar liefst zo'n honderd activiteiten in musea, winkels, galeries en clubs. Hoogtepunten daarvan zijn bijvoorbeeld het Streetlabfestival, dat gehouden wordt op de ‘oude' thuisbasis van de Fashion Week: de Westergasfabriek. Het evenement is helemaal gericht op jongeren en streetwear en er worden shows gegeven door onder meer Emily Hermans en Bas Kosters.

In Studio Apart is voor de gelegenheid een expositie samengesteld over modefotograaf Markus Amon, en Tuschinsky toont de film 'Cinema Inspires Fashion', met een inleiding door couturier Mart Visser.

Gefeest wordt er onder meer in de Beurs van Berlage, de thuishaven van de Fashionclub: een spectaculair feest met mode, entertainment en exposities. En Martini, een trouwe sponsor van de Fashion Week, geeft een modefeest in het Vondelpark, waar het merk de gelegenheid aangrijpt om een nieuwe Martinifles te presenteren. Het evenement duurt van 21 tot en met 30 juli.
Categorie:
Tag(s):