donderdag, 5. juli 2007 - 15:29

Amsterdam sluit twee smartshops

Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft twee smartshops in de Spuistraat voor onbepaalde tijd gesloten. Tijdens een integrale controle bleek dat een aantal shops in de Spuistraat de Opiumwet overtreedt. Dit was de aanleiding om over te gaan tot sluiting van de smartshops Innerspace en The Magic Mushroom Gallery.

De integrale controle in het stadsdeel Centrum was op 29 mei jl. en is uitgevoerd door de Politie Amsterdam-Amstelland, de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ), de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), de Belastingdienst, de Douane en ambtenaren van het stadsdeel. Daarbij zijn tien smartshops en één groothandel in de omgeving van de Nieuwendijk en de Spuistraat gecontroleerd.

Tijdens de controleactie in de smartshop Innerspace is een aantal zakken met gedroogde paddenstoelen aangetroffen met de verboden stof psilocine. Hiermee heeft de smartshop de Opiumwet (hard drugs) overtreden.

In de smartshop The Magic Mushroom Gallery is ook een aantal zakken met gedroogde paddenstoelen aangetroffen met de stof psilocine. Daarnaast is er ook GHB aangetroffen, waarmee de exploitant van de smartshop ook de Opiumwet overtreedt (soft drugs).
Provincie:
Tag(s):