zaterdag, 17. november 2007 - 18:08

Amsterdams kraakpand ontruimd

Amsterdam

In de nacht van vrijdag 16 november op zaterdag 17 november heeft de politie rond halfdrie het gekraakte terrein aan de Van Ostadestraat ontruimd. Aanleiding was een vechtpartij, die even daarvoor in de Van Ostadestraat in Amsterdam had plaatsgevonden. Daarbij raakten twee personen licht gewond. De politie besloot de op het terrein gevluchte daders aan te houden en het terrein te ontruimen.

Na een melding dat er drie personen waren aangevallen op de Van Ostadestraat, bleken de daders gevlucht naar het gekraakte terrein even verderop op de Van Ostadestraat. De politie besloot de vermoedelijk vijf tot zes verdachten op het terrein aan te houden ter zake openlijke geweldpleging en sloot de toegangen tot het terrein af.

Op het terrein arresteerde de politie vier verdachten. Het bleek te gaan om krakers in de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Omdat al eerder toestemming was verleend door justitie en de burgemeester werd besloten de al geplande ontruiming direct uit te voeren. Voor de ontruiming werd de al in de stad aanwezige Mobiele Eenheid ingezet.

Na de ontruiming van het terrein is particuliere bewaking ingesteld.
Eén van de slachtoffers van de vechtpartij is overgebracht naar het ziekenhuis. De ander werd ter plaatse behandeld.
Provincie:
Tag(s):