maandag, 18. juni 2007 - 10:55

Amsterdamse burgemeester ontvangt eredoctoraat

Amsterdam

Burgemeester Job Cohen heeft van de Canadese University of Windsor een eredoctoraat in de Rechten ontvangen. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking op het universiteitsterrein in Ontario.

De universiteit geeft jaarlijks eredoctoraten aan personen die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan hun gemeenschap op het gebied van sociale rechtvaardigheid, kunsten, overheid en bedrijfsleven. Andere eredoctoraten werden onder andere uitgereikt aan de voormalige premier van Canada, Paul Martin, en aan Tadiboyina Venkateswarlu, advocaat sociaal recht.

Cohen krijgt het eredoctoraat omdat hij in 2001 als een van zijn eerste officiële taken als burgemeester de eerste huwelijken van partners van gelijkgeslacht heeft gesloten, nadat hij dit een paar maanden daarvoor als staatssecretaris wettelijk mogelijk had gemaakt.

Verder, aldus de universiteit, heeft Cohen positief bijgedragen aan eenheid en tolerantie na de moord op Theo van Gogh in 2004. De burgemeester is in 2005 voor dit optreden door Time Magazine ook tot Europese Held van het Jaar uitgeroepen.
Provincie:
Tag(s):