zondag, 25. november 2007 - 17:11

André Rieu op het grote witte doek

Maastricht

Voor het eerst in zijn bestaan zal André Rieu Productions in samenwerking met de Minerva Bioscopen een van zijn concerten op het grote witte doek in de bioscoop gaan vertonen.

Van donderdag 6 december t/m woensdag 12 december a.s. zal in de Minerva Bioscoop in Maastricht, een week lang eenmalig en exclusief een aantal vertoningen plaatsvinden van “André Rieu in Wonderland�. Een voor de bioscoop geremasterde versie in digitaal HD beeld en geluid.

In zijn nieuwste special zien we André Rieu van een heel andere kant dan we van hem gewend zijn, namelijk als vertolker van sprookjes! Samen met zijn orkest, koor en vele solisten heeft hij in Nederlands beroemdste sprookjespark “De Efteling� twee schitterende concerten gegeven, waarin de meest sprookjesachtige muziek verwerkt is. We horen en zien sprookjes van over de hele wereld, uit opera en operette, musical, klassieke muziek, ballet en film.

Muziek uit Hänsel und Gretel, het Zwanenmeer, Die Zauberflöte, Das Land des Lächelns, Sneeuwwitje, Peer Gynt, Frau Luna e.v.a. Dit alles voor het decor van een echt sprookjeskasteel, met alle bekende sprookjesfiguren, van prinsen en prinsessen tot de grote boze wolf, de heks en een heuse tovenaar.

Medewerkers aan dit bijzondere concert zijn: de jonge Australische operaster Mirusia Louwerse, de sopranen Carla Maffioletti en Carmen Monarcha, Musicalster Suzan Erens, The Platin Tenors, de Amerikaanse bas Brian Dickerson, solisten van het ballet van de Weense Staatsopera, Die Volksmusikspatzen, het Internationaal Danstheater en honderden sprookjesfiguren.

André Rieu in Wonderland is met zijn prachtige muziek en fantastische kleurrijke beelden puur kijk- en luistergenot voor jong en oud, ontroerend en meeslepend. Maar het zou André niet zijn, als er niet ook het nodige te lachen viel!

Aanleiding voor deze vertoningen waren de uitstekende reacties na een speciale besloten voorstelling van de DVD “Andre Rieu in Wonderland� welke in HD kwaliteit en digitaal geluid op een groot bioscoopscherm werd vertoond. Zowel bij Andre Rieu als het management van het bioscoopconcern overheerste de stemming om iedere Nederlander te laten meegenieten van dit overweldigende spektakel in beeld en geluid.

Voor informatie over de exacte aanvangstijden zie:
www.minervabioscopen.nl of www.andrerieu.com
Categorie:
Tag(s):