vrijdag, 16. november 2007 - 14:29

Annen Animal Center verheugd over opheffen noodverordening

Hoogeveen

De eigenaren van Annen Animal Center in Hoogeveen zijn blij met het opheffen van de noodverordening voor hun bedrijf zo laten ze via hun woordvoerder Roel Barkhof weten. Het is een kleine, maar belangrijke stap op weg naar heropening van het bedrijf. De constatering van de Voedsel en Warenautoriteit dat er binnen het bedrijf geen sprake is van welke besmettelijke vogelziekte dan ook, betekent dat voorbereidingen kunnen worden getroffen voor de verdere schoonmaak van de kooien bij de vogel-groothandel.

De grote vraag voor alle betrokkenen, dus ook en zeker voor de gebroeders Annen, blijft nog steeds wat dan wel de oorzaak is geweest van de calamiteit die hun bedrijf inmiddels bijna twee weken geleden heeft getroffen. Ze zijn dan ook blij dat een aantal technische onderzoeken wordt voortgezet.

De situatie zoals die zich de afgelopen twee weken heeft ontwikkeld rond het net gestarte bedrijf, heeft er voor gezorgd dat de onderneming er niet bepaald rooskleurig voor staat. Er is overleg gestart met verschillende instanties en de financiers om te bezien hoe de gevolgen van deze unieke calamiteit kunnen worden opgevangen. De beide eigenaren geven aan hun uiterste best te doen om wegen te vinden om het bedrijf weer op de rails te krijgen.

"Wanneer Annen Animal Center weer voor de klanten geopend wordt, is momenteel nog niet te zeggen. Alles is er wel op gericht hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben. De gebroeders Annen voelen zich zeer gesteund door de vele steunbetuigingen die ze ontvangen", aldus de woordvoerder
Provincie:
Tag(s):