vrijdag, 16. februari 2007 - 12:52

Apeldoorn gaat voor de beste markt

Apeldoorn

De Apeldoornse zaterdagmarkt werd afgelopen december door een deskundige vakjury genomineerd tot één van de beste warenmarkten van Nederland. De Centrale Vereniging Ambulante Handel selecteerden uit 75 deelnemers 5 finalisten. Op 5 maart wordt bekend gemaakt welke marktgemeente de titel mag dragen: “Beste Markt van Nederland 2006�.

Apeldoorn neemt het op tegen markten uit Amstelveen, Capelle aan de IJssel, Hengelo en last but not least de Dappermarkt uit Amsterdam. Allen staan op maandag 5 maart om12.00 uur in Ahoy Rotterdam te wachten op het eindoordeel van de jury. De uitreiking vindt plaats vanaf 12.30 uur.

Dat de Apeldoornse zaterdagmarkt een aantrekkelijke markt met een uitstekende branchering is blijkt uit het feit dat zij in 1996 al eens werd uitgeroepen tot de Beste markt van Nederland.
Uit het juryrapport komt naar voren dat de kwaliteit van aanbod zeer hoog is en dat de presentatie van waren aantrekkelijk en goed verzorgd is.

Jurylid Gerrie Golsteijn formuleerde het volgende over de Apeldoornse markt: “Wat een aantrekkelijke markt om te bezoeken! De veiligheid is optimaal en daarmee is deze markt een voorbeeld voor alle Nederlandse markten. De branchering is hier uitstekend geregeld en dat maakt de markt aantrekkelijk voor de consument. Echt een topmarkt!�

Verder heeft de Apeldoornse markt een bijzonder pluspunt: zij voert het Keurmerk Veilig Ondernemen. Vertegenwoordigers van de ambulante handel, gemeente, politie en brandweer hebben de handen ineengeslagen om de veiligheid op de Apeldoornse markten structureel te verbeteren. Voorlopig is Apeldoorn de enige markt in Nederland die dit keurmerk voert.

Een greep uit de maatregelen die genomen zijn om de veiligheid van de Apeldoornse markt te verhogen en te verbeteren zijn onder andere: een cursus Veilig werken op de markt voor marktondernemers, het wegwerken van elektriciteitskabels, goede bereikbaarheid van marktmeesters en politie, duidelijke verwijzing naar (gratis) fietsstallingen en tips om zakkenrollerij te voorkomen.

Apeldoorn gaat voor de Beste Markt van Nederland 2006. Vanaf zaterdag 24 februari hangen er posters op de warenmarkt om iedereen te herinneren aan deze prestigieuze verkiezing.
Provincie:
Tag(s):