maandag, 7. mei 2007 - 16:02

Arend de Korte trekt zich terug voor politiefunctie

Roermond

Arend de Korte, tot voor kort directeur van een drietal gevangenissen waaronder het gevangeniscomplex op Schiphol, heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de tijdelijke functie Chef Basiseenheid in Roermond. Dit meldt de politie Limburg-Noord vandaag.

De benoeming van De Korte was al opgeschort omdat het Openbaar Ministerie in Haarlem niet zoals verwacht in begin april 2007 met de uitkomsten van het onderzoek naar de Schipholbrand kwam.

De Korte en de korpsleiding waren het erover eens dat het onderzoek moest zijn afgerond alvorens als tijdelijke Chef van de Basiseenheid Roermond te kunnen beginnen. De aanvankelijke planning van het onderzoek liet dit ook toe. Nu het onderzoek van het Openbaar Ministerie nog niet is afgerond komt de planning in het geding. Daarnaast speelt ook de publiciteit rondom het onderzoek, de gevoeligheid die de aanstelling daardoor met zich meebrengt en de mogelijke gevolgen die dit zou kunnen hebben voor de basiseenheid en het korps mee in de beslissing van De Korte.

Hij heeft daarom besloten dat er op dit moment onvoldoende draagvlak is voor benoeming in deze functie en stelt zich daarom momenteel niet beschikbaar als tijdelijke Chef Basiseenheid.

De korpsleiding betreurt de ontstane situatie, maar respecteert vanzelfsprekend het besluit. Er zal op korte termijn worden gezocht naar een andere ook geschikte kandidaat.

Tot de resultaten van het onderzoek naar de Schipholbrand bekend worden gemaakt doen betrokkenen geen verdere mededelingen over de kwestie.
Provincie:
Tag(s):