maandag, 22. oktober 2007 - 17:37

Armando museum door brand verwoest

Amersfoort

Een grote brand heeft maandagmiddag het Armando museum in Amersfoort volledig in de as gelegd. De brand brak rond 13.30 uur uit in het museum dat zich in de Elleboogkerk aan de Lange gracht bevindt. Het gebouw en het naastgelegen pand moeten als verloren worden beschouwd. De woningen rond de kerk zijn ontruimd, de bewoners worden in het gemeentehuis opgevangen.

De omgeving is ruim afgezet om het publiek op afstand te houden. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk het naastgelegen pand werd gerenoveerd. Op het moment dat de brand uitbrak waren loodgieters bezig met werkzaamheden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De schade is enorm, De kunstcollectie, inclusief de tijdelijke tentoonstelling met werk van Albrecht Duerer, was miljoenen waard. Een medewerker van het museum durft geen uitspraken te doen over de schade aan de kunstcollectie. 'Het is afwachten hoe we het binnen aan treffen, maar veel goeds beloofd het zeker niet'. De brandweer kreeg tijdens het blussen assistentie van korpsen uit de regio. Naar verwachting is de brandweer nog tot dinsdag bezig met nabluswerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):