woensdag, 27. juni 2007 - 23:35

Arrestatieteam schiet verdachte dood bij gijzeling

Den Haag

Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagavond in Den Haag tijdens een bevrijdingsactie van een gegijzelde een persoon doodgeschoten. Dit maakt de politie bekend.

De politie van Midden- en West-Brabant kreeg op woensdagochtend melding dat er een gijzeling gaande zou zijn. Een 27-jarige man uit Oudenbosch zou tegen zijn wil worden vastgehouden op een onbekende locatie. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Op woensdagavond zag de politie een auto rijden op de Maanweg in Den Haag met hierin het slachtoffer en de drie verdachten.

In Den Haag op de Maanweg kon het arrestatieteam het slachtoffer uit de auto bevrijden. Hij bleef hierbij ongedeerd. Bij de actie is één van de verdachten om het leven gekomen door een schot van het Arrestatieteam. De twee andere verdachten in de auto bleven ongedeerd. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. Over de toedracht en de identiteit van de gegijzelde wil de politie niets over kwijt.
Provincie:
Tag(s):