zondag, 24. juni 2007 - 21:42

Artiesten in actie tegen kinderarbeid

Emmen

In de strijd tegen kinderarbeid in India, was er zondagmiddag in Zalencentrum Party Oase in Emmen een benefietgala. Een groot aantal regionale artiesten verleenden belangeloos hun medewerking aan het gala, wat door ongeveer 500 mensen is bezocht.

Initiatiefnemer Jan Zwaneveld uit Emmen is bijzonder tevreden over het gala, � Het is een zeer geslaagde middag geweest en ik reken er op dat we een paar duizend euro bijéén hebben gebracht in de strijd tegen kinderarbeid�.

De opbrengst van het gala gaat naar de actie Projecthulp Yojana uit Hensbroek. Yojana die in Nederland uitsluitend met vrijwilligers werkt, voert zelf geen projecten uit in India maar doet dat via zes lokale projectpartners. Yojana richt hoofdzakelijk op kinderarbeiders en straatkinderen en de projecten hebben succes. In de gebieden waar Yojana zijn partners kan steunen, gaan steeds meer kinderen naar school.

Aan het benefietgala van zondagmiddag werd belangeloos medewerking verleend door de volgende artiesten, Mike M., Just Dave, Sanne Vinke, Cor Wolters, Gerard Schoonebeek, Kinderkoor Viva la Musica, Esmée Smit, John Stevens, Linda, Yvonne, Kristina, Janneke de Roo, de formatie The Jamb en Tim Lauffer.
Provincie:
Tag(s):