donderdag, 19. juli 2007 - 21:26

Artis en Tarzan-cast noemen babygorilla Shomari

Amsterdam

Ron Link en Chaira Borderslee, Tarzan en moedergorilla Kala in de musical, hebben samen met de verzorgers van Artis de pasgeboren babygorilla van dierentuin Artis het jong vandaag de naam Shomari gegeven, wat 'krachtig' betekent in het Swahili.

Shomari wordt geadopteerd door Joop van den Ende Theaterproducties en de cast van de musical Tarzan. Tijdens een kraambezoek gisteren tekenden Ron en Chaira de adoptieovereenkomst samen met Artis Adjunct-directeur Hans van Weerd. Ook werd bekend gemaakt dat de pasgeboren babygorilla een jongetje is.

Volgens de traditie moet de naam van een pasgeboren gorilla beginnen met dezelfde letter als de voornaam van de moedergorilla. In dit geval is Shindy de moeder. Samen met de verzorgers van de gorillakolonie in Artis hebben Ron en Chaira besloten het jong de naam Shomari te geven.

De castleden van Tarzan voelen zich nauw verbonden met gorilla's. Hun choreografie en vliegbewegingen in de show zijn gebaseerd op de bewegingen van echte gorilla's. Avond aan avond kruipen zij in de huid van deze intrigerende dieren. Door deze connectie hebben Joop van den Ende Theaterproducties, cast en crew van de musical Tarzan besloten de geboren gorillababy te adopteren. Ron Link, die de rol van Tarzan vertolkt "We zijn apetrots! Het is ontzettend leuk om moeder en jong zo samen te zien en heel herkenbaar voor ons."

Shomari is geboren op donderdagavond 12 juli en hij is de zoon van moeder Shindy en vader Akili. Shomari drinkt goed en slaapt goed en hij doet zijn naam alle eer aan. Vier maanden geleden is de gorillagroep in Artis ook al uitgebreid met een gezond gorillamannetje, Bwana. Het was voor Artis voor het eerst sinds tien jaar dat er weer een gorillababy werd geboren. Dat er nu sprake is van maar liefst twee gorillababy's die bezoekers kunnen bewonderen, is voor Artis uniek.
Categorie:
Tag(s):