zondag, 20. mei 2007 - 12:09

Artis Planetarium vernieuwd

Amsterdam

Het planetarium van Artis is vernieuwd en heeft veel interessante mogelijkheden. Zowel voor publiek als voor groepen (scholen) is het zeker een bezoekje waard.

Op 10 mei werd het planetarium officieel geopend. Artisdirecteur Haig Balian mocht de openingshandeling voltrekken gevolgd door de prijsuitreiking van de scholenwedstrijd. De andere planeetinzendingen waren tijdens de opening ook te bezichtigen in de expositie van het nieuwe Planetarium. Als afsluiting gaf sterrenkundige prof. dr. Ralph Wijers een bijzondere lezing: “Powers of 10�, waarin hij de aanwezigen meenam op een reis door het universum, waarbij de onlangs ontdekte planeet: ‘Gliese 581c’ ook bezocht werd.

Vanaf 11 mei werd het nieuwe Artis Planetarium voor het publiek toegankelijk. De verwachting is dat dit deel van Artis druk bezocht zal worden door scholen die er educatieve programma’s op maat kunnen volgen, maar ook het Artispubliek zal ervan kunnen genieten. Dagelijks worden full dome shows vertoond die de bezoeker meenemen naar andere werelden – in de ruimte, maar ook op aarde, tot op de bodem van de diepzee. Artis vertelt het verhaal van het leven in al zijn schakeringen, van dichtbij tot veraf.

Het nieuwe Planetarium maakt het mogelijk dit verhaal te ervaren alsof je er middenin zit. Hiermee opent het een nieuwe dimensie voor educatie én voor digitale projectie in Nederland en Europa.

De vernieuwing van het Artis Planetarium is mogelijk gemaakt dankzij steun van: Het VSBfonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap & De Provincie Noord-Holland

Het Artis Planetarium is een Definiti-theater.
Provincie:
Tag(s):