zaterdag, 10. november 2007 - 17:51

Asbest vrijgekomen bij brand in autospuiterij

Geesteren

Bij een grote brand in een autospuiterij in Geesteren is zaterdagochtend asbest vrijgekomen. De asbest sloeg neer op het bedrijfsterrein. De autospuiterij werd volledig verwoest door de brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, zo meldt de brandweer.

Kort na 09.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand bij het bedrijf aan de Breemaarsweg. Diverse brandweerkorpsen uit de regio werden ingezet bij de bestrijding van het vuur.

Het pand van de autospuiterij grensde aan weerzijden aan twee andere bedrijfspanden. De brandweer had de grote brand snel onder controle en kon binnen 40 minuten het sein brandmeester geven. Niettemin is de autospuiterij is volledig uitgebrand. De panden aan de weerzijden kon de brandweer behouden. Zij hebben wat lichte rook- en waterschade.

Vanwege de flinke rookontwikkeling heeft de brandweer uit voorzorg voortdurend metingen verricht. Meetresultaten toonden dat er gedurende het incident geen concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen die schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.

De oorzaak van de brand in niet bekend. Over de hoogte van de schade is niets bekend.
Provincie:
Tag(s):