dinsdag, 18. december 2007 - 15:55

Asbest vrijgekomen bij brand in champignonkwekerij

Kessel

Bij een grote brand in een champignonkwekerij in Kessel in dinsdag asbest vrijgekomen. De Heldenseweg werd hierna afgesloten voor alle verkeer. Ook in de omliggende weilanden is asbest terecht gekomen. Er is verder geen direct gevaar geweest voor de omgeving, zo meldt de brandweer.

De brand brak ’s morgens uit in een van de 5 loodsen van de kwekerij en verspreidde zich snel door de andere loodsen. Dit kwam mede door het aanwezige tempex in de loodsen. De kwekerij moet als verloren worden beschouwd. Op het moment van de brand waren er geen personen in de kwekerij aanwezig. Er hebben zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer had de brand rond 12.15 onder controle. De bewoners van de woning bij de kwekerij en de buren worden door de gemeente opgevangen tot hun woonomgeving asbestvrij is.

De schade van de brand loopt volgens de eigenaar in de miljoenen. Naar de oorzaak zal verder onderzoek worden ingesteld.

Een gespecialiseerd bedrijf zal de vrijgekomen asbest op de Heldenseweg opruimen. De doorgaande weg van Helden naar Kessel zal nog tot het begin van de avond nog afgesloten blijven. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden.
Provincie:
Tag(s):