dinsdag, 28. augustus 2007 - 20:41

Asbest vrijgekomen bij brand in woonboerderij

Havelte

Maandagavond rond 18:20 uur brandde aan de Asseweg in Havelte een deels rietgedekte woonboerderij tot de grond toe af. Niemand raakte hierbij gewond, de brand is mogelijk ontstaan door kortsluiting of oververhitting van een lamp

De brand werd door de bewoner, die om dat moment alleen thuis was zelf ontdekt in het achterhuis. Hoewel hij met een poederblusser nog probeerde de brand te blussen was er geen houden aan. In korte tijd stond het achterhuis is brand.

Het dak van het achterhuis bestond uit riet met daarover asbestplaten. De gewaarschuwde brandweer bestreed met de hulp van omliggende korpsen de brand. Maar kon echter niet voorkomen dat de hele boerderij afbrandde.

Bij de brand is asbest vrijgekomen de buren is gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. De Asseweg is afgesloten inverband met mogelijke asbestdeeltjes. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de asbestdeeltjes te verwijderen.

In de loop van de nacht moest de brandweer nogmaals uitrukken omdat de brand weer was aangewakkerd in restanten van de boerderij.
Provincie:
Tag(s):