dinsdag, 19. juni 2007 - 13:02

Asfalterings-werkzaamheden Ittersumallee

Zwolle

De gemeente Zwolle voert van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni 2007 asfalteringswerkzaamheden uit aan de Ittersumallee. Het betreft het gedeelte tussen de IJsselallee en Eekhoornveld. De werkzaamheden veroorzaken stremming voor het gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt door middel van bebording omgeleid. Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

De werkzaamheden bestaan uit frezen, asfalteren, aanbrengen van lussen, herstellen van de gootlaag en aanbrengen van wegmarkering. De activiteiten worden uitgevoerd op de rijbaan waardoor deze is afgesloten voor het verkeer.

Gevolgen voor verkeer
- Verkeer met bestemming Meensliedenlaan en Oldermannenlaan behoudt doorgang via één van beide aansluitingen. Bebording geeft aan welke.
- Verkeer met bestemming Geren blijft ontsloten via de Oldermannenlaan of Meensliedenlaan. Een van beide aansluitingen met de Ittersumallee blijft mogelijk. Bebording geeft aan welke.
- Verkeer met bestemming Gerenlanden wordt verzocht te rijden via de Oldeneelallee, Keurmeesterslaan, Gruitmeesterlaan.
- Verkeer met bestemming Vrouwenlaan wordt verzocht te rijden via IJsselallee, Reijsigerweg.
- Verkeer met bestemming Eekhoornveld wordt verzocht te rijden via IJsselallee, Burg. van Walsumlaan, Pilotenlaan en Forelkolk.
- Verkeer met bestemming Burg. De Vos van Steenwijklaan wordt verzocht te rijden via Oldeneelallee.

Fietsers ondervinden voornamelijk overlast op de kruising en oversteek bij de spoorlijn Oldermannenlaan – Nieuwe Deventerweg. Verzocht wordt een andere fietsroute te nemen. Stadslijn 2 en 4 van Maxx rijden een aangepaste route. Nadere informatie hierover is verkrijgbaar bij Connexxion.

Aansluitend op deze werkzaamheden vinden er in de periode maandag 9 tot en met woensdag 11 juli 2007 werkzaamheden op de Ittersumallee plaats aan de verkeersregelsinstallaties, waardoor deze buiten werking zijn. Verkeer ondervindt hiervan hinder. Verkeersregelaars regelen het verkeer.
Provincie:
Tag(s):