dinsdag, 29. mei 2007 - 20:41

Asser burgemeester ereburger van Naledi

Assen

Burgemeester Dineke van As-Kleijwegt is officieel benoemd tot ereburger van de Zuidafrikaanse stad Naledi. Tijdens een bijzondere raadsvergadering vorige week heeft burgemeester Ruth Mompati van Naledi dat bekend gemaakt. Van As dankt de benoeming aan haar bijzondere inzet voor deze Zuidafrikaanse partnergemeente van Assen.

De afgelopen tien jaar heeft Assen onder de gedreven leiding van haar burgemeester op verschillende terreinen bijzondere inspanningen verricht om de omstandigheden in Naledi te verbeteren. Dat gebeurde onder meer op het gebied van afvalbeheer en huisvesting en ten aanzien van de bestrijding van HIV en AIDS.

Met het bestuur van de Stichting Naledi en enkele ambtenaren van de gemeente was Van As afgelopen week in Naledi. In de bijzondere raadsvergadering kon zij de gemeenteraad van die stad berichten dat er meer dan 150.000 euro is ingezameld voor het realiseren van een hospice voor ouders en wezen van HIV- en AIDSslachtoffers.

Het record-bedrag bestaat onder meer uit de opbrengst van een bijzondere veiling van kunstwerken. Ook riep de burgemeester eerder haar relaties op in plaats van cadeau’s een bedrag voor dit doel te schenken ter gelegenheid van haar afscheid per 1 juni.
Provincie:
Tag(s):