zondag, 24. juni 2007 - 22:07

Asser Jeugdtour steeds meer in trek bij internationale teams

Assen

De Internationale Jeugdtour Assen groeit qua populariteit bij de internationale jeugdwielerteams. Na de inschrijvingen van het Great Britain Talent Team, Team Wales en een team van de Zuid-Afrikaanse Hi–Q Supercycling Academy hebben zich ook de damestalenten van het Swiss Cycling Team ingeschreven.

Al sinds jaar en dag is de Internationale Jeugdtour Assen hét evenement voor jeugdwielrenners. Met een deelnemersveld van circa 700 renners biedt de organisatie een week topwielersport in Assen en omgeving. Steeds meer landen en teams sturen hun jeugdige talenten naar het evenement in Assen om daar hun krachten te meten met leeftijdsgenoten.

De Internationale Jeugdtour Assen heeft inmiddels een prominente plek verworven op de jeugdwielerkalender. Het evenement staat hoog aangeschreven en scoort, zowel bij individuele inschrijvers als bij de teams, op vele vlakken erg hoog. De Jeugdtour biedt dit jaar in de week van 30 juli t/m 4 augustus weer een spectaculair wielerprogramma met onder andere een sprintrace, een tijdrit en een Klassieker over de, inmiddels befaamde, Drentse keienstroken.

Hoe de Zwitserse dames het ervan af zullen brengen, in een voor hun vreemde omgeving, is nog even afwachten. Dat er flink gekoerst zal worden, staat gezien het sterke deelnemersveld inmiddels al vast.
Provincie:
Tag(s):