donderdag, 22. november 2007 - 20:53

Astense schrijver op tournee met succesvolle debuutroman

Asten

Ricus van de Coevering (1974) zal de komende weken in boekhandels in Brabant en Noord-Limburg zijn succesvolle debuutroman Sneeuweieren signeren. De schrijver uit het Brabantse Asten, presenteerde zijn debuutroman eind oktober in Amsterdam, waar hij ook woonachtig is. Het verhaal speelt zich af in de Peelregio en doet veel stof opwaaien.

De kritieken op zijn debuutroman zijn lovend. Zo schreef Het Parool: ‘Debuut uit de Peel is verbluffend goed. Tussen alle boeken die zich in de loop der tijd op mijn bureau hebben opgestapeld, is dit die ene vondst. Aangrijpend en wonderschoon in zijn eenvoud.’ Het Eindhovens Dagblad meldde: ‘Een bijzonder fraai debuut. Waarom is het toch dat boeken over het platteland momenteel zo’n hoge vlucht nemen?’ En tweevoudig Libris-literatuurprijswinnaar Thomas Rosenboom: ‘Een verrassend mooi verhaal met een krachtige onderstroom die mij meesleurde tot het einde. De personages zijn gevangenen van zichzelf en van hun omgeving. Boven hen hangt een continue dreiging.’

In de roman voltrekt zich in een boerengezin een drama dat menig lezer niet onberoerd laat. Op de achtergrond schetst Van de Coevering een aangrijpend beeld van het verdwijnende traditionele Brabantse platteland.

Na een presentatie bij boekhandel Athenaeum in Amsterdam en Selexyz Van Piere in Eindhoven is het rond Sinterklaas- en Kersttijd de beurt aan onder andere Asten, het geboortedorp van de auteur.

Ricus van de Coevering zal in de volgende boekhandels signeren:

Zaterdag 24 November 2007:
14.00 uur Boekhandel Berkers te Asten
16.00 uur Boekhandel v.d. Moosdijk te Someren

Zondag 25 November 2007:
13.00 uur Boekhandel Derijks te Oss
15.00 uur Boekhandel Bert van der Heijden (Libris) te Uden

Donderdag 29 November 2007:
19.00 uur Boekhandel Bruna Willems te Weert

Zaterdag 8 December 2007:
14.00 uur Boekhandel Roij en Boschman te Helmond
Provincie:
Tag(s):