zaterdag, 27. oktober 2007 - 16:46

Astense schrijver presenteert debuutroman in Amsterdam

Amsterdam

Bij boekhandel Athenaeum aan het Spui in Amsterdam heeft de auteur Ricus van de Coevering (1974) vrijdag zijn eerste roman gepresenteerd. In de aanwezigheid van familie, vrienden, zijn uitgever en zijn literair agent overhandigde de schrijver uit het Noord-Brabantse Asten zijn debuutroman Sneeuweieren aan collegaschrijver Thomas Rosenboom.

De voormalig leraar economie legde zich begin 2000 toe op het schrijverschap en verhuisde met zijn vriendin naar Amsterdam. Met enkele kleinere publicaties op zijn naam, onder andere bij uitgeverij Prometheus, is dit weekeinde zijn eerste roman uitgebracht door uitgeverij Van Gennep.

Sneeuweieren speelt zich geheel af in de Peelregio. Voor iedereen die in Noord-Brabant of Noord-Limburg woont zal het decor van deze spannende roman herkenbaar zijn. Olga is een gevoelige, muzikale vrouw die met haar man Harm, een hardwerkende pluimveehouder, en hun geadopteerde zoon David in een afgelegen boerderij woont. Elke week zingt ze in het plaatselijke kerkkoor. Het zingen herinnert haar aan haar jeugddroom: ze had een beroemd zangeres willen worden. Wanneer op een dag David niet thuiskomt en Harm naar hem op zoek gaat in het moeras rond de boerderij, vindt er een gebeurtenis plaats die Olga’s wereld voorgoed zal veranderen.

Vrijdagavond 2 november a.s. wordt Ricus van de Coevering geïnterviewd in boekhandel Van Piere in Eindhoven en kan het publiek vragen aan hem stellen, later dit jaar zal hij enkele boekhandels in Noord-Brabant en Noord-Limburg bezoeken.

Sneeuweieren is vanaf vandaag in de boekhandels verkrijgbaar.
Provincie:
Tag(s):