vrijdag, 30. november 2007 - 7:45

Australie schakelt FIFA in tegen 'dikbetaalde' Advocaat

(Elfvoetbal) Australië wil de FIFA inschakelen om Dick Advocaat te schorsen vanwege het negeren van een al getekend contract. "Er staat een principe op het spel, daar moet naar gekeken worden", zegt Ben Buckley, baas van de Australische voetbalbond. Advocaat geeft toe dat het een financieel verhaal was.

Advocaat was met de Australische bond een contract overeengekomen om het Oceanische land richting het WK 2010 te leiden. Bij zijn huidige club Zenit St.-Petersburg kreeg de voormalig bondscoach van Nederland en Zuid-Korea na het behaalde kampioenschap ineens een lucratief aanbod. Hij besloot daarvoor te kiezen.

Advocaat ging voor het eerst ook zelf in op de kwestie. "Ik voel me zeker schuldig, maar tegelijkertijd moet je een beslissing nemen die heel moeilijk is", aldus Advocaat in de Sydney Daily Telegraph. "Ik kon het aanbod niet weigeren. Het was een behoorlijk som geld, als ik eerlijk ben. Niet het dubbele, meer dan het dubelle. Veel meer", bekende Advocaat. Dit neemt de Australische bond hem niet in dank af.

"We hebben veel tijd en moeite gestoken in het aantrekken van Advocaat. Dat we de avond voor de WK-kwalificatie begon, hoorde dat hij zich niet aan zijn contract wilde houden, was zeer teleurstellend", verklaarde Buckley in de Sydney Morning Herald. "We hebben nu een zaak en we pogen naar de FIFA te stappen. Dat zal verder gaan dan slecht compenseren, kan ik wel stellen."

FFA-baas Buckley wil voorkomen dat Advocaat het zelfde geintje nog eens flikt. "Het is een zaak waar de FIFA naar moet kijken. Er staat een principe op het spel, daar moet naar gekeken worden. Het gaat om de kwestie dat een bondslid wordt gedwongen door een coach die een contract weigert na te leven."
Categorie:
Tag(s):