zaterdag, 29. september 2007 - 22:56

Auto belandt in voortuin na aanrijding; 2 zwaar gewonden

Weert

Van de vijf personen die zaterdagavond rond 20.00 uur gewond raakten bij een verkeersongeval op de kruising Victor de Stuerstraat met de Oudenakkerstraat zijn er twee in kritieke toestand. Het gaat om twee jongens van 17 en 18 jaar uit Genk (B) die in de personenauto zaten. De 17-jarige ligt in het ziekenhuis te Genk en de 18-jarige werd zwaar gewond naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De personenauto werd bestuurd door een 28-jarige man uit Genk, hij is met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis te Roermond.

Deze bestuurder verleende volgens het eerste onderzoek geen voorrang op de kruising aan een bestelbusje dat werd bestuurd door een 19-jarige Weertenaar. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis te Weert gebracht. Een derde inzittende van de Belgische personenauto – een 17-jarige jongen uit Genk – werd met onbekend letsel naar het Roermondse ziekenhuis gebracht. Beide auto’s raakten total loss. De personenauto kwam na de botsing in de voortuin van een woning terecht. Een lantaarnpaal voor de woning werd volledig vernield.

Twee personen in de Belgische personenauto raakten bekneld en moesten door de brandweer en ambulancepersoneel worden bevrijd. Totaal werden 5 ambulances ingezet alsmede een mobiel medisch team van Maastricht. De politie zette enkele patrouilles en motorrijders in. Het toestromende publiek werd op afstand gehouden. De technische verkeersdienst van de politie heeft zaterdagavond nog een reconstructie van het ongeval uitgevoerd en heeft de zaak verder in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):