donderdag, 2. augustus 2007 - 18:17

Auto-inbraakproject op Russische televisiezender

Nijmegen

Vanaf 1 augustus zet de politie Gelderland-Zuid dak- en thuislozen in bij het project 'Niets erin, niets eruit'. Nadat eerst de landelijke media al volop interesse hadden voor dit 'Preventieteam Dagloon' is nu zelfs een Russische televisiezender (NTV Channel) naar Nijmegen gekomen om opnamen te maken. Ook de Belgische televisie (VRT) maakte opnamen.

Bij de controles is er een nauwe samenwerking tussen de politie Gelderland-Zuid en de Stichting Dagloon. De (ex) dak- en thuislozen controleren of in auto's waardevolle goederen zijn achtergelaten en of de voertuigen goed afgesloten zijn. Op iedere gecontroleerde auto laten de controleurs van het preventieteam een 'waarschuwingsbon' achter met daarop het resultaat van hun onderzoek: "goed" of "fout".

Nadat eerst de landelijke media veel interesse in het project hadden, ging het al gauw internationaal. Naast de landelijke en Belgische media nam de Russische Staatstelevsie contact op met de politie Gelderland-Zuid. Met 100 miljoen kijkers is dit waarschijnlijk één van de grootste televisiestations ter wereld.
Provincie:
Tag(s):