maandag, 3. september 2007 - 17:28

Auto raakt in slip en veroorzaakt aanrijding

Laren

Maandagochtend 3 september is een automobilist bij het invoegen op de A1 ter hoogte van Laren in een slip geraakt en heeft vervolgens een personenauto geraakt. De weg is enige tijd gesloten geweest voor verkeer.

De 46-jarige Poolse automobilist wilde ter hoogte van Laren invoegen op de A1 richting Amersfoort. In de bocht raakte hij door nog onbekende oorzaak in een slip waarna hij tegen een vrachtwagen botste die op de rechterrijbaan reed. Deze werd bestuurd door een 49-jarige man uit Amersfoort. Vervolgens draaide de auto om zijn as en schoot door naar de vangrail.

Hierbij kwam hij in botsing met de auto van een 42-jarige vrouw uit Huizen. Een motorrijdster die achterop kwam kon de auto van de Pool niet ontwijken en botste tegen hem aan. Zij kwam vervolgens ten val. De motorrijdster is naar het ziekenhuis overgebracht. Haar letstel bleek te bestaan uit kneuzingen.

De andere betrokken bleven ongedeerd. De A1 is in verband met het ongeval enige tijd deels afgesloten geweest. Rond half elf werden alle banen weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):