maandag, 9. juli 2007 - 16:43

Autodelen voor inwoners van Heemstede

Heemstede

Heemstede gaat de inwoners laten autodelen door middel van de introductie autodelen. De gemeente stimuleert graag alternatieven voor autorijden, zoals het gebruik van de fiets of het openbare vervoer. Deze vormen van vervoer zijn beter voor het milieu, veroorzaken minder verkeershinder en zijn veiliger.

Toch zijn er situaties waarbij het handig is om een auto te gebruiken. Bijvoorbeeld als fietsen te ver is en het openbaar vervoer te omslachtig. Of bijvoorbeeld als u veel boodschappen moet doen. Een eigen (tweede) auto is dan handig maar ook kostbaar. Daarom introduceert de gemeente “autodelen�.

Het autodelen is vooral interessant voor mensen die minder dan 10.000 kilometer met hun eigen auto rijden. Het systeem werkt als volgt. Via internet of per telefoon geeft de klant op wanneer hij of zij de auto wil gebruiken en de reservering volgt. Autodelen kan voor een kortere of een langere periode. Verspreid over Heemstede zijn er verschillende parkeerplaatsen speciaal voor dit doel gereserveerd.

Bij het station zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd. De ene parkeerplaats is bestemd voor deelauto’s van Greenwheels Nederland, de andere voor ConnectCar. Voor ConnectCar zijn er verspreid over Heemstede bovendien nog zeven andere parkeerplaatsen voor de deelauto’s gereserveerd.

Naast beide autodeelbedrijven is er nog een derde partij die het autodelen in Heemstede gaat aanbieden: Wheels4all. Deze vereniging vraagt niet op voorhand een aantal parkeerplaatsen aan, maar stemt het bepalen van een locatie eerst met de deelnemers af. Meer informatie is te vinden op www.greenwheels.nl of bij de gemeente Heemstede.
Provincie:
Tag(s):