maandag, 24. september 2007 - 10:07

Autodieven gepakt na achtervolging

Veldhoven

Zondagochtend is rond 6.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Abdijlaan. Hij zat als bijrijder in een gestolen auto. Agenten zagen de auto kort daarvoor rijden op de Heemweg. Op de Heuvelstraat gaven zij het voertuig een stopteken maar dit werd genegeerd door de bestuurder. Met hoge snelheid ging hij er vandoor. Hij reed door een wegafzetting op de Burgemeester van Hoofflaan en raakte op de Lange Kruisweg een trottoirband.

Op de Abdijlaan probeerden de agenten met hun voertuig de auto te stoppen om ongelukken te voorkomen. De verdachte verhoogde opnieuw zijn snelheid maar raakte in de bocht naar de Sterrenlaan de controle over het voertuig kwijt. Hij kwam tot stilstand in de groenstrook tegen twee houten paaltjes. De bestuurder en een inzittende gingen er vandoor.

Even later, rond 7.15 uur, hielden agenten een 19-jarige Eindhovenaar aan op de Kempenbaan en een 17-jarige jongen uit Eindhoven op de Dommelstraat Zuid. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze verdachten. De auto is dit weekend weggenomen vanaf de Eindhovenseweg in Son. De mannen zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):