maandag, 14. mei 2007 - 16:06

Automobilist behoorlijk onder invloed

Beuningen

Politieagenten kregen zaterdagmiddag een melding dat een man in een auto zat op een parkeerplaats aan de Hadrianussingel in Beuningen. De inzittende zou onwel zijn. De agenten gingen er, evenals een motorambulance, snel naartoe.De ambulancemedewerker onderzocht de man die telkens buiten bewustzijn raakte. Hij bleek ernstig onder invloed van alcohol te zijn.

De man, van 33 jaar uit Ewijk, blies op de ademtester een waarde "F" wat doorgaans een indicatie is van aanzienlijk alcoholgebruik. De Ewijker was onvast ter been en maakte ongecontroleerde bewegingen. Reden voor de agenten om hem geboeid naar het politiebureau over te brengen voor een blaastest op de ademanalyse. Deze waarde is uiteindelijk bepalend voor het proces-verbaal. De uitslag bleek maar liefst 1525 ug/l, ongeveer zeven keer zo hoog als wettelijk toegestaan.

De 33-jarige man verklaarde wat rond te hebben gereden in de buurt en tijdens het rijden gedronken te hebben. Het rijbewijs van de Ewijker is meteen ingevorderd en wordt opgestuurd naar de officier van justitie. Deze zal beslissen over de strafmaat.
Provincie:
Tag(s):