dinsdag, 7. augustus 2007 - 21:52

Automobilist belaagt fietsers

Enschede

Op maandag 6 augustus mishandelde een 31-jarige Enschedese automobilist twee fietsers en bedreigde hen met pepperspray. De politie kon de verdachte kort daarna in diens woning aanhouden. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Omstreeks 20.10 uur die dag werd een conflict gemeld tussen twee fietsers en de 31-jarige automobilist op de Wethouder Beversstraat in Enschede. De politie trof de twee fietsers en enkele omstanders aan. Uit de verklaringen bleek dat de fietsers, een 16- en 17-jarige Enschedeër op de Wethouder Beversstraat fietsten, toen zij werden ingehaald door een hen onbekende automobilist.

De man zette verderop de auto aan de kant, stapte uit en liep op het tweetal af en schopte de 17-jarige zonder enige aanleiding. De 16-jarige schoot zijn vriend te hulp en kreeg daarop een kopstoot van de 31-jarige.

Enkele aanwonenden die getuige waren van het voorval, kwamen het tweetal te hulp. De 31-jarige liep daarop naar zijn auto en haalde er een spuitbus uit, waarmee hij de twee jongens en de getuigen bedreigde. Vervolgens ging hij er in zijn auto vandoor.

Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie het adres van de tenaamgestelde achterhalen. De 31-jarige bevond zich in de woning en werd daar aangehouden. In de auto trof de politie een busje pepperspray en nam dit in beslag.

De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
Provincie:
Tag(s):