dinsdag, 21. augustus 2007 - 11:24

Automobilist botst op loslopende koeien

Wilnis

De politie verricht onderzoek naar een botsing waarbij een 25-jarige automobilist uit Wilnis en drie loslopende koeien waren betrokken. De aanrijding gebeurde op zondag 19 augustus omstreeks 04.30 uur op de Ir. Enschedeweg op het gedeelte tussen de Gagelweg en de Oudhuijzerweg.

De Wilnisser reed over de Ir. Enschedeweg in de richting van de Oudhuijzerweg en bemerkte te laat dat er drie koeien over de rijbaan liepen. Hij botste frontaal op de koeien. De Wilnisser liep slechts lichte verwondingen op aan hoofd en hals. Twee koeien raakten zodanig ernstig gewond dat zij door een dierenarts uit hun lijden moesten worden verlost. De derde koe raakte licht gewond.

Uit het onderzoek bleek dat de koeien afkomstig waren uit een weiland gelegen aan de Ringdijk in Wilnis. De eigenaar van de koeien is inmiddels opgespoord. De politie vermoedt dat er opzet in het spel is waardoor de koeien uit het weiland konden ontsnappen. De politie neemt de zaak hoog op en vraagt diegene die verantwoordelijk is (zijn) voor het laten ontsnappen van de koeien zich te melden op het politiebureau in Mijdrecht.
Provincie:
Tag(s):