donderdag, 2. augustus 2007 - 21:55

Automobilist rijdt door na aanrijding wielrenners

Monnickendam

Een 21-jarige automobilist uit Monnickendam is na het aanrijden van enkele wielrenners woensdagavond op de Provincialeweg aangehouden.

De politie kreeg een melding dat een groep wielrenners was gevallen op het fietspad aan de Provincialeweg N247 in Monnickendam. Ter plekke gekomen trof de politie inderdaad 3 gewonde wielrenners aan met zwaar beschadigde fietsen.

De renners verklaarden dat ze in een groepje van tien fietsten en erg waren geschrokken van een auto die plotseling voor ze stond. Ze hadden massaal op de rem getrapt, met een valpartij als gevolg. De auto werd niet geraakt, maar drie wielrenners liepen schaafwonden op aan handen, armen en benen.

De automobilist was doorgereden maar het kenteken was wel genoteerd. De politie bracht de bestuurder een huisbezoek maar omdat hij daar niet was werd hij ontboden aan het bureau. De man verklaarde dat hij had willen keren en de fietsers wel had gezien maar dacht dat het wel kon.

Hij had zijn raampje naar beneden gedaan en werd volgens eigen zeggen uitgescholden. De verdachte verklaarde erg geschrokken te zijn en begreep achteraf wel dat hij als getuige, en mogelijke veroorzaker, had moeten blijven staan tot de komst van de politie. Hij wilde een deel van de schade te vergoeden.
Provincie:
Tag(s):