donderdag, 5. juli 2007 - 18:52

Automobilist rijdt expres man aan

Hoorn

Een 28-jarige man uit Wijk bij Duurstede is woensdag 4juli rond 17.00 uur op de Breed opzettelijk aangereden door een nog onbekende automobilist

Het slachtoffer werkte op de kunstmarkt aan de Breed. In verband met de markt konden auto's niet doorrijden. Toch reden sommige bestuurders, ondanks het rijverbod, langs het hek en half over de stoep. Een van hen werd door een omstander gewaarschuwd niet verder te rijden.

De bestuurder stapte uit zijn auto en nam een dreigende houding aan. Ondertussen ging het slachtoffer voor de auto staan. Toen de bestuurder weer in zijn auto stapte, trok hij op en reed tegen de man aan. Hierdoor liep hij knieletsel op.

Vervolgens gaf de bestuurder weer gas en kon het slachtoffer zich redden door zich vast te klampen aan de motorkap. Zo heeft hij enkele tientallen meters meegereden op de motorkap. Nadat de auto tot stilstand kwam en het slachtoffer zich kon bevrijden uit zijn benarde situatie is de automobilist weer vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):