maandag, 16. april 2007 - 16:33

Automobilist rijdt met valse kentekenplaten

Helden

In de nacht van zondag op maandag is een 30-jarige man uit Melderslo bekeurd, omdat zijn voertuig was voorzien van valse kentekenplaten. Tijdens een surveillance reed de politie over de rotonde op de Roggelseweg in Helden. Voor de politieauto moest een auto stoppen met daarachter een dubbelassige aanhangwagen. De agenten zagen dat aan de voorkant van de auto twee kentekenplaten over elkaar waren bevestigd. Daarop heeft de politie de auto gecontroleerd.

Het bleek dat de bestuurder een B-rijbewijs heeft en een aanhangwagen van maximaal 2000 kg inclusief belasting mag rijden. Deze aanhangwagen voldeed daar niet aan. Vervolgens zijn de dubbele kentekenplaten van de auto gehaald en daaronder zaten de originele platen. Omdat niet duidelijk was waarom de dubbele kentekenplaten op de auto zaten, heeft de politie de man met auto en aanhanger meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden met valse kentekenplaten en voor het rijden met een te zware aanhanger. De kentekenplaten zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):