zondag, 8. juli 2007 - 22:44

Automobilist schept motor op A2

Beek

Een 37-jarige vrouw uit Venlo is zondagmiddag op de A2 ter hoogte van Beek gewond geraakt toen de motor waarop zij als duopassagier zat werd aangereden door een personenauto. De vrouw liep meerdere beenfracturen en een armfractuur op en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ook de 41-jarige motorrijder (eveneens uit Venlo afkomstig) raakte gewond, en werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de politie.

De motor reed op de A2 in de richting van Eindhoven en werd ter hoogte van de stalen brug over de spoorlijn bij Beek van achteren geraakt door de personenauto. Door de klap kwam de motor met bestuurder en duopassagier op de motorkap van de auto terecht. Circa 200 meter verder kwamen zij allebei op het wegdek terecht. De bestuurder van de auto, een 42-jarige man uit Geldrop, werd ondertussen het zicht ontnomen door de motor, die nog steeds op zijn auto lag en raakte verderop op de vluchtstrook een tekstkar van Rijkswaterstaat. Door deze klap kwam de tekstkar op de rijbaan terecht. De personenauto kwam kort na de botsing met de tekstkar ook tot stilstand.

Door dit verkeersongeval ontstond een lange file op de A2 in de rijrichting Maastricht-Eindhoven. Nadat de politie het technisch onderzoek ter plaatse had uitgevoerd en het wegdek was schoongemaakt, werd de snelweg rond 19:30 uur weer vrijgegeven. De politie onderzoekt de juiste toedracht van de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):