vrijdag, 16. februari 2007 - 9:18

Automobilist vernield Vlietserbrug

Leeuwarden

Twee Leeuwarders van 33 en 28 jaar zijn donderdagochtend vroeg aangehouden nadat zij hun auto achterlieten na een ongeval. De twee Leeuwarders lieten een gigantische ravage achter op de Vlietserbrug.

De politie kreeg rond 4.20 uur een melding dat er een auto te water was geraakt vlakbij het Zuidvliet. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een grote chaos aan. De auto had de brugleuning en slagboom geraakt van de Vlietserbrug. De brokstukken van de leuning en de auto lagen verspreid over gehele brug en de slagboom dreef in het water. De bestuurder had zijn voertuig achter gelaten op het Vlietsterbrug en was er vandoor gegaan.

In de auto vonden agenten de portemonnee van de 33-jarige Leeuwarder. De man werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat er een vermoeden bestond dat de verdachte had gedronken, werd hij aan een ademanalyse onderworpen. De Leeuwarder blies 510 ug/l. Na onderzoek bleek dat ook een 28-jarige Leeuwarder in de auto had gezeten. De man werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook hij werd onderworpen aan een ademanalyse en blies 0 ug/l.
Provincie:
Tag(s):