donderdag, 5. juli 2007 - 18:26

Auto's met lichtwerende folie op de bon

Maasbracht

De Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft donderdag op de A2 een verkeerscontrole verricht. Opvallend was het kennelijk groter wordende aantal bestuurders die hun auto verfraaien door lichtwerende folie op de ruiten te plakken. Hier werden 7 bestuurders voor bekeurd.

Het KLPD beschikt over meetapparatuur waarbij de lichtdoorlatendheid wordt gemeten. De norm is dat de folie tenminste 75% van het licht moet doorlaten. Ook het ontbreken van oogcontact met de bestuurder, met name op kruisingen, bevordert de verkeersveiligheid niet. Bij de auto’s voorzien van folie varieerde de lichtdoorlaatbaarheid van 23,7% tot 52%.

Verder vielen er bekeuringen voor onder andere het niet bij zich hebben van rij- of kentekenbewijs, telefoneren, overschrijding van de geluidsnorm van de uitlaat van een motor. Geen rijbewijs E bij B en het ontbreken van de kentekenplaat op de fietsdrager. In totaal werden er 35 personenauto’s gecontroleerd en 15 vrachtauto’s. Van de gecontroleerde vrachtauto’s waren er 4 overbeladen.
Provincie:
Tag(s):