dinsdag, 19. juni 2007 - 15:45

Auto's razen voorbij aan bloemen en knuffels

St.Odiliënberg

Auto’s rijden voorbij over de Paarloweg, zomaar een weg tussen St.Odiliënberg en Vlodrop. Het enige dat opvalt aan de verbindingsweg tussen de twee dorpen zijn forse remsporen op het wegdek ter hoogte van de twee maïsvelden en een bloemenpartij en enkele knuffels in de berm.

Afgelopen vrijdagavond rond 21.30 uur was het op deze locatie een komen en gaan van hulpdiensten. Twee traumahelikopters stonden geparkeerd in het maïsveld, direct naast een daar gelegen boerderij. Diverse ambulances waren ter plaatse en de politie had de weg vanuit St. Odiliënberg en Vlodrop grondig afgezet voor het verkeer. De aanleiding voor de grote hulpverlening was een aanrijding tussen twee voertuigen. Een personenauto bestuurd door een 20-jarige jongen uit Vlodrop kwam na vermoedelijk een uitwijkmanoeuvre in botsing met een voertuig bestuurd door een Amerikaanse vrouw. Het voertuig van de jongen uit Vlodrop kwam door de klap in het maïsveld terecht. Zijn bijrijdster, een 18-jarig meisje uit St.Odiliënberg raakte ernstig gewond en overleed nog dezelfde avond aan haar verwondingen.

In het voertuig van de Amerikaanse vrouw zaten drie kinderen van 9 maanden, 2 en 5 jaar oud. De 9 maanden oude baby overleed vrijwel direct na het ongeval. Het onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval is nog niet afgerond, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Een foto van het 18-jarige meisje bovenop een boeket bloemen, een Mickey Mouse knuffel die met een glimlach naar het voorbijrijdend verkeer tuurt, een wieldop in de berm, een ruitenwisser en een penetrante oliegeur. De weinige aanwijzingen die aangeven dat zich hier vrijdagavond een drama heeft afgespeeld.
Provincie:
Tag(s):