vrijdag, 7. september 2007 - 19:44

Autovrije zondag, gratis busvervoer

Tilburg

Zondag 16 september 2007 vindt in Tilburg een Autovrije Zondag plaats. Tussen 11.00 uur en 19.00 uur wordt de zogenaamde Binnenring afgesloten. Het doel van de Autovrije zondag is om de inwoners van de gemeente Tilburg meer bewust te maken van andere vervoersmiddelen dan de auto en feest te laten vieren op straat.

Het autovrije gebied wordt van 11.00 uur tot 19.00 uur afgesloten met borden en hekken. Eventueel inkomend en uitgaand gemotoriseerd verkeer wordt tegengehouden door verkeersregelaars en politie.

De hele dag zijn de stadsbussen voor iedereen gratis. De gratis bustickets zijn in alle stadsbussen verkrijgbaar. Het verkeer levert de voornaamste bijdrage aan uitstoot van fijn stof en stikstofoxide in stedelijk gebied, wat een directe bedreiging voor de gezondheid is. In Tilburg wordt in een
aantal straten de luchtkwaliteitsnorm overschreden. Een dagje zonder de auto kan in dit opzicht dus helemaal geen kwaad en het verschil is direct merkbaar. De autovrije zondag levert naast schone lucht ook de mogelijkheid aan kinderen, fietsers en voetgangers om één dag een (gedeeltelijk) autovrij Tilburg te beleven.
Provincie:
Tag(s):