zondag, 16. september 2007 - 9:39

Autovrije zondag in 17 plaatsen

Deventer

Op zondag 16 september 2007 wordt de landelijke Autovrije Dag georganiseerd. Tal van gemeenten zullen op die dag straten en gebieden afsluiten voor autoverkeer. Hiermee geven zij gehoor aan de omroep van Milieudefensie die strijd voor een schonere lucht en een beter leefklimaat.

Milieudefensie wil bovendien dat het niet bij deze ene dag blijft, maar vraagt gemeenten ook permanent het autoverkeer in binnensteden en woonwijken terug te dringen. Hierdoor wordt het daar prettiger en veiliger en knapt de luchtkwaliteit een stuk op.

Een flink aantal gemeenten heeft aangegeven om een autovrije dag te willen organiseren. Enkele steden hebben er voor gekozen de autovrije dag te combineren met een andere lokale activiteit, waardoor er verschillende data zijn waarop autovrije dagen worden georganiseerd.

Zo hebben Leiden en Utrecht vorige week op zondag 9 september reeds een autovrije dag gehouden. Dit weekeinde houden de volgende gemeenten op zondag 16 september een autovrije dag: Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Culemborg, Groningen, Deventer, Nijmegen, Maastricht, Bergen op Zoom, Houten, Tiel, Bussum, Goes, Maassluis en Zoetermeer.

En volgend weekeind houdt Delft op zaterdag 22 en Amsterdam op zondag 23 september de autovrije dag.
Provincie:
Tag(s):