zondag, 16. december 2007 - 22:07

Avondje stappen loopt uit de hand

Ruinerwold

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag bij een horecagelegenheid aan de Dijkhuizen in Ruinerwold in totaal vier personen aan. Twee op verdenking van mishandeling en de twee anderen voor het beledigen van politieagenten en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Eén slachtoffer van mishandeling moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Eén van de aangehouden verdachten is door een arts behandeld omdat hij gebeten is door een politiehond.

Twee groepen jongeren hadden onenigheid met elkaar gekregen waarbij over en weer werd geslagen. De gewaarschuwde politie probeerde samen met portiers de zaak te sussen wat uiteindelijk lukte.

Een 21 jarige inwoner van Darp en een 26 jarige inwoner van Meppel werden aangehouden op verdenking van mishandeling. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een 21 jarige inwoner van Darp is overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel en daar onderzocht en behandeld.

Een 17 jarige jongen uit Ruinerwold voldeed niet aan het bevel van de politie om weg te gaan. Bij zijn aanhouding is hij gebeten door een politiehond. Na behandeling door een arts en het afleggen van een verklaring is hij overgedragen aan zijn vader. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Een 19 jarige jongen uit Darp was erg agressief en voldeed ook niet aan het bevel van de politie om weg te gaan. Hij vond het bovendien nodig een agent te beledigen en is voor verhoor ingesloten. Zondag is hij na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. Justitie ‘beloonde’ zijn gedrag met fikse boetes. Voor het beledigen van een agent € 350,- en voor het niet voldoen aan een bevel € 200,-. Als hij deze € 550,- betaalt voorkomt hij verdere strafvervolging.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandelingen. Mogelijk dat dit tot meer aanhoudingen zal leiden. Ook zullen nog een aantal verdachten waarvan de identiteit bekend is, worden aangehouden voor het beledigen van agenten en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Provincie:
Tag(s):