zondag, 15. april 2007 - 17:38

AZ dankzij magere overwinning nog in titelrace

AZ heeft een magere 1-0 overwinning behaald tegen Vitesse en is daarmee nog in de race om het kampioenschap. Het team van Van Gaal sprankelde echter geen moment. Gezapig begonnen de twee teams het duel en boeiend werd het zelden.

AZ startte de wedstrijd met een licht overwicht, zonder grote kansen te krijgen. Beide ploegen verkenden elkaar rustig, zonder zich al te veel in het zweet te werken onder de felle zon.

Voor de meeste opwinding in de eerste 45 minuten zorgde dan ook de benutte strafschop van Arveladze. De spits werd neergehaald binnen de zestien, stond op en benutte het buitenkansje zelf. Verder kregen Koevermans en aan de overkant Lazovic nog een aardige mogelijkheid.

Na vier minuten in de tweede helft kreeg Blondelle een rode kaart. Hij stond amper vier minuten in het veld, dus het was een korte invalbeurt. Ook tegen tien man liep AZ niet over de Arnhemmers heen en de ploeg vond het wel welletjes.