donderdag, 6. december 2007 - 9:07

AZ geeft winst weg in slotfase

(Elfvoetbal) Marek Mintal heeft AZ de das omgedaan. Tegen 1.FC Nürnberg verloor de ploeg van Louis van Gaal met 2-1. De Alkmaarders kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Demy de Zeeuw in de 29e minuut. Zijn goal werd voorafgegaan door een prachtige hakbal van Moussa Dembelé.

In de tweede helft waren de hoogstandjes ver te zoeken bij AZ. Vooral de wissel Barry Opdam voor Milano Koenders pakte erg ongelukkig uit. Mintal liep Koenders aan de rechterkant in een tijdsbestek van drie minuten tweemaal voorbij. Beide keren resulteerde dat in een doelpunt.

Bij winst was AZ al zeker van een plek in de derde ronde van de UEFA Cup. Nürnberg moest op haar beurt een goed resultaat neerzetten om nog in de race te blijven voor een ticket voor de volgende ronde. AZ zal het laatste duel in de poule (tegen Everton) moeten winnen om alsnog een ronde verder te komen. Een gelijkspel van 4-4 of hoger voldoet ook.

In poule A eindigde Everton -- Zenit St. Petersburg in een 1-0 overwinning voor de Engelsen. Daarmee zijn de Engelsen door. Tim Cahill werd matchwinner. Hij scoorde vijf minuten voor tijd. De ploeg van Dick Advocaat speelde een uur lang met een man minder. De Belg Nicolas Lombaerts kon al snel inrukken. Hij veroorzaakte ook nog eens een penalty met zijn laatste actie van de wedstrijd. Dat buitenkansje werd gemist door Mikel Arteta.
Categorie:
Tag(s):