zondag, 7. oktober 2007 - 17:51

AZ knoeiend naar een punt tegen Groningen

In een uitermate rommelige wedstrijd wist AZ wederom niet te overtuigen, en erger nog, de punten bleven ook niet in Alkmaar. De eerste twintig minuten wervelde AZ als vanouds, met Ari in een goede rol. Dat AZ in die fase maar een keer wist te scoren brak de ploeg op in het vervolg van de wedstrijd. De 1-0 luidde een periode in van een slap AZ en een dreigender Groningen.

AZ speelde met weinig overleg, met als grootste attractie de dribbel van keeper Boy Waterman (foto) die de Alkmaarders bijna fataal werd. Met veel inzet wist FC Groningen de kleine achterstand te behouden en eigenlijk voelde men in het stadion de bui al hangen.

In de 71ste minuut zette Silva scherp voor op Berg die de bal knap de verre kruising intikt. Daarna wil AZ wel, maar het rondspelen en openingen creëren heeft de nieuwe lichting onder Van Gaal maar matig onder de knie. Geen moment leek het erop dat AZ het duel toch naar zich toe zou trekken, tot in de 83ste minuut een bal goed viel voor de slecht invallende Pellè. Met het hoofd verlengde hij de bal tot de lat, waarna De Zeeuw uit de rebound gelijk maakte.

Daarna wisselde Van Gaal Julian Jenner voor andere aanvaller El Hamdaoui. Die wissel zal Van Gaal de komende dagen achtervolgen, want wat als hij een verdediger had ingebracht? Feit is dat in de 91ste minuut de drie punten wederom aan AZ zijn neus voorbijgaan. AZ kwam onder de druk uit, maar in de tegenstoot belandde de bal bij weer bij Silva die voorgaf. Via de rug van Pellè komt de bal bij Svejdik die uithaalde in het volle strafschopgebied: 2-2. Wederom mineur in Alkmaar, maar niettemin een terechte uitslag.
Categorie:
Tag(s):