maandag, 10. september 2007 - 17:30

AZ wil 'zaak Alves' afsluiten met laatste verklaring

AZ wil liever geen woorden meer vuil maken aan de zaak Afonso Alves. De Alkmaarse club heeft op de website een volledige uitleg gegeven over het verloop van de bijna-transfer van de spits van Heerenveen naar AZ.

In de ogen van Heerenveen heeft AZ het spel niet volgens de regels gespeeld. De Alkmaarders willen met de verklaring schoon schip maken en de zaak als afgesloten beschouwen. In de ogen van AZ is alles volgens de regels gegaan en de club begrijpt dan ook niet dat zij in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Heerenveen-afgevaardigde Riemer van der Velde omschreef op het voetballer van het jaar-gala een bepaald iemand als 'een wolf in schaapskleren'. Veel dachten dat hij daarmee op AZ-baas Dirk Scheringa doelde. Van der Velde heeft Scheringa later gezegd dat dit niet het geval was. In de media verschenen toch weer verhalen dat hij de boosdoener was. Daar wilde Scheringa vanaf zijn.

Zondagavond probeerde hij tevergeeft contact te leggen met Jack van Gelder, die tijdens Studio Voetbal plots gebeld werd door hem. Het lukte niet om Scheringa in de uitzending te halen, maar de voorzitter meldde wel dat er een persverklaring van AZ zou verschijnen.
Categorie:
Tag(s):