zaterdag, 24. november 2007 - 22:23

AZ wint in troosteloos decor

(Elfvoetbal) AZ heeft zaterdagavond met 2-0 van Willem II gewonnen. In Alkmaar scoorden Ari en Moussa Dembélé voor de Alkmaarders de winnende treffers. De wedstrijd in Alkmaar was net als het weer troosteloos. Geen van beide ploegen leek goed in het spel te zitten en het niveau van de wedstrijd was daardoor niet naar behoren.De manier waarop de toeschouwers de wedstrijd bekeken weerspiegelde het niveau nog het best. Veel paraplu's, regenjassen en sombere gezichten kleurden het DSB Stadion.

Willem II kreeg de eerste kans, maar Frank van der Struijk faalde alleen voor de keeper. Even later maakte Ari voor AZ wel de eerste kans. De kleine Braziliaan kopte een hoekschop binnen van Simon Cziommer. AZ creëerde echter verder nauwelijks kansen. Vlak voor rust maakte Moussa Dembélé nog 2-0.

In de tweede helft gebeurde welhaast nog minder dan in de eerste. Willem II had nog een korte periode waarin het heel even aanzette. Dat mondde uit in een paar leuke aanvallen, maar dicht bij het doel van de tegenstander kwamen de Tilburgers niet.

Een van de weinige positieve dingen bij AZ, naast de zege, was de rentree van Kiki Musampa. De oud-Ajacied kwam vier minuten voor het einde het veld in, nadat hij pas vrijdag voor een halfjaar tekende bij de Alkmaarders. Hij viel in voor Sebastien Pocognoli, die een van de schaarse goede spelers was bij AZ. Pocognoli raakte echter geblesseerd.

Voor Willem II betekent de nederlaag dat het achterop raakt bijconcurrenten Heracles Almelo en VVV Venlo. Die ploegen speelden tegen elkaar met 0-0 gelijk. Willem II bezet daardoor na de nieuwe nederlaag de voorlaatste plaats van de eredivisie.
Categorie:
Tag(s):