zondag, 12. augustus 2007 - 0:13

AZ wint met 4-2 van Inter

AZ heeft de eerste aansprekende overwinning tijdens de oefencampagne binnen. Het team van coach Louis van Gaal klopte de Italiaanse landskampioen Internazionale met 4-2.

De Alkmaarders kwamen op voorsprong dankzij Simon Cziommer en Grétar Steinsson. De Serviër Dejan Stankovic verkleinde voor de rust de achterstand nog tot 2-1. Na de theepauze was het wederom Cziommer die scoorde: 3-1. De Braziliaanse nieuweling Ari tekende voor de laatste AZ-treffer. Voormalig Feyenoorder Cruz deed namens de ploeg uit Milaan nog wat terug 4-2.

Inter speelde sinds de 77ste minuut overigens met tien man. De Argentijn Hernan Solari kon met een directe rode kaart weer inrukken, nadat hij amper één minuut binnen de lijnen was.