vrijdag, 21. september 2007 - 0:16

AZ zwijnt in Portugal: 0-1

Met het zweet op de lippen heeft AZ Paços de Ferreira van zich af weten te schudden. De lastige Portugezen maakten het de ploeg van trainer Louis van Gaal erg moeilijk, maar de Alkmaarders wisten met 0-1 te winnen door een late goal van Sebastien Pocognoli.

AZ begon niet zoals verwacht met Graziano Pellè, maar met Ari da Silva en Moussa Dembele als spitsen en Maarten Martens, Kemy Agustien en Julian Jenner als aanvallende impulsen vanaf het middenveld.

De Alkmaarders hadden vanaf het eerste fluitsignaal moeite met de hartstochtelijk en fel spelende Portugezen. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, dat in het matig gevulde stadion van Boavista aantrad. Zowel in de eerste als in de tweede helft raakte Paços de lat en na de rust haalde Gretar Steinsson een bal van de doelllijn.

AZ zette er bar weinig tegenover en kwam een aantal keren goed weg. Toch wisten de bezoekers de volle winst te pakken, doordat invaller Pocognoli in de 89ste minuut een corner in de korte hoek binnen kopte.

AZ heeft zodoende prima vooruitzichten om over twee weken de groepsfase van het UEFA Cup-avontuur te betreden.
Categorie:
Tag(s):