vrijdag, 13. juli 2007 - 21:24

azM beste ooglaserkliniek van Zuid-Nederland

Maastricht

De ooglaserkliniek van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) is de beste ooglaserkliniek in Zuid-Nederland. De Maastrichtse oogartsen kregen het predikaat 'zeer goed' in het vergelijkend onderzoek van de 54 Nederlandse ooglaserklinieken door de Consumentenbond, zo meldt het ziekenhuis vrijdag.

Uiteindelijk werkten 38 ooglaserklinieken mee aan de vergelijking. Uitgangspunt daarin vormden criteria waarvan consumenten hebben aangegeven ze belangrijk te vinden. Van de 38 onderzochte klinieken kregen er tien, waaronder het azM, de kwalificatie 'zeer goed'. De Consumentenbond concludeert dat "De duurste ooglaserklinieken scoren het best in het onderzoek, de goedkoopste het slechtste. Toch moet je voor kwaliteit verder kijken dan de prijs." De prijzen voor een behandeling lopen uiteen van duizend tot vijfduizend euro.

Oogarts dr. Rudy Nuyts is tevreden met de uitslag van het onderzoek: "We werken al jaren aan de verhoging en de instandhouding van de kwaliteit van de patiëntenzorg in ons ooglasercentrum, het centrum voor refractiechirurgie dat een onderdeel is van het academisch ziekenhuis Maastricht. Daarbij hoort het inzetten van de modernste laserapparatuur om de patiënten de best mogelijke zorg te geven. En het is natuurlijk goed te zien dat dit wordt gewaardeerd. Voor ons reden te meer om door te gaan op de ingeslagen weg en te proberen het beste ooglasercentrum in Nederland te worden."
Provincie:
Tag(s):