dinsdag, 9. oktober 2007 - 9:47

Baarnse jeugdbrandweer wordt 7e bij de landelijke finale

Baarn

De stichting jeugdbrandweer Nederland organiseert ieder jaar in een aantal plaatsen in Nederland de jeugdbrandweer-wedstrijden. Aan deze wedstrijden doen ongeveer zo'n 240 ploegen mee met elk zes ploegleden. Tijdens deze wedstrijden moeten de deelnemende ploegen een incident bestrijden wat is geënsceneerd door middel van vlammenborden, vuurlinten, knetterkasten e.d. Er wordt getracht om zo veel mogelijk de werkelijkheid te benaderen waarbij de ploegen hun kennis van de technische en tactische brandbestrijding kunnen laten zien.

De wedstrijden hebben een competitie element waardoor er ook spanning en vooral ook emotie bij komt kijken. Daarnaast is sportiviteit ook een belangrijke factor en dat wordt binnen SJBN hoog in het vaandel gehouden.

Bij de finale in Hoorn brak er brand uit in een gebouw. Bij aankomst van de Jeugdbrandweer Baarn, werd door de politie net een brandstichter gearresteerd. Zijn compaan zat nog binnen in het gebouw en heeft in totaal 3 vuurhaarden kunnen maken. Deze vuurhaarden moesten met 2 ploegen bestreden worden, waarbij de Baarnse ploeg werd bijgestaan door de jeugdleden van Hoorn die extra kwamen in verband met middelbrand.

De eerste plaats was voor Oisterwijk, gevolgd door Leerdam en Neder-Betuwe.
Provincie:
Tag(s):