dinsdag, 15. mei 2007 - 22:47

Bakircioglu tot 2011 Ajacied

Kennedy Bakircioglu heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Ajax. De Zweed komt per 1 juli officieel over van FC Twente.Naar verluidt betaalt Ajax een gelimiteerde transfersom van 1,3 miljoen euro voor de vleugelspeler. Bakircioglu viel dit seizoen bij Twente op vanwege zijn rendement.

Met vijftien goals en negen assists was hij erg belangrijk voor de Tukkers. De 26-jarige Zweed stond ook in de belangstelling van PSV en Hamburger SV, maar Bakircioglu gaf aan dat Ajax het beste bij hem past. "Ajax is een mooie, grote club, die ook nog eens het aanvallende systeem speelt dat bij mij past. Het gevoel is heel erg goed", zei hij op de website van de Amsterdammers.

Bakircioglu verhuisde in 2005 van het Griekse Iraklis naar Enschede en speelde sindsdien 66 Eredivisieduels, waarin hij 23 maal trefzeker was. Eerder droeg hij de shirts van Hammarby IF en Assyriska FF en stond hij in 2000 als groot talent nog in de belangstelling van onder meer Manchester United en FC Barcelona.
Categorie:
Tag(s):